Математически игри за деца

Изберете възраст на ученика:

Деца на 4г.

Най-малките ни ученици опознават света на числата чрез игри и предизвикателства. За целта използваме най-различни материали, които им позволяват, наистина, да се докоснат до науката. Колкото по-рано малчуганите открият красотата на математиката, толкова по-лесно ще им е в бъдеще.

Ние наблягаме на:

  • Връзките между уроците и заобикалящия ни свят – така тяхното любопитство нараства още повече!
  • Засилване на концентрацията, за да могат бързо и неуморно да се справят с нови предизвикателства!
  • Упражняване на логиката – по този начин разбират, че няма невъзможни неща и винаги трябва да търсят решение!

Деца на 5-6г.

На тази възраст децата вече са имали първата си среща с числата. Могат да броят, някои дори знаят как изглеждат и самите цифри. Затова ние се стремим да надградим тези знания и да станем изследователи в света на математиката. Важно участие, във всеки един урок, е тяхната логика – така успяват да мислят по-разчупено и виждат нещата от различен ъгъл. Също така, нашата програма за 5-6г., включват много отборни игри, които развиват социалните умения и работата в екип.

Деца на 7-8г.

На тази възраст е важно да се запази интересът на учениците към математиката. Повечето вече знаят числата, да събират/изваждат, но все още не са открили “съкровището на дълбините”. Впускаме се в математически приключения и странствания, на лов за нови знания и умения. На изпитание ще бъде тяхната логика и аналитично мислене. Децата на 7-8г., в този курс, ще бъдат предизвикани със задачи, които да провокират тяхното мислене. По пътя ще наблягаме на последователността, концентрацията и вниманието към всеки детайл!