Курсове по математика

Изберете възраст на ученика:

Деца на 4г.

Тази възраст предразполага у децата ученето чрез игра. Материалите, които използваме в часовете, ще им помогнат да докоснат науката буквално и да си отговорят на най-важния въпрос – “защо”. Най-ценни са асоциациите и връзките, които децата правят между изучавания материал и заобикалящия ни свят. Колкото по-рано малчуганите открият красотата на математиката, толкова по-осъзнато ще подхождат и ще могат да вземат рационални решения за в бъдеще.

Деца на 5-6г.

На 5 или 6 години, децата вече са имали първия си досег до математиката. Могат да броят, някои дори знаят как изглеждат и самите цифри. Разпознават основни геометрични фигури и могат да се справят със задачи, съобразени с възрастта им.

Логиката също е много важен елемент от занятията и децата я упражняват с куп предизвикателства.

Математическите игри често изискват отборно мислене, чрез което хлапетата развиват своите социални умения и работата в екип.

Деца на 7-8г.

На 7 години е много важно интересът на децата към математиката да бъде запазен. Голяма част от децата знаят числата и могат да събират/изваждат още преди първи клас. Тогава съществува опасност в часовете да им доскучае. Затова в курсовете за тази възраст освен на тривиалната аритметична страна на науката, се набляга и на приложната и интересна част от предмета.

На 8 години децата вече имат силно развита математическа логика. Заради аналитичното си мислене, те могат да бъдат предизвиквани със задачи, които провокират техните рационални действия, а не само работата им с аритметични изчисления. Последователността, концентрацията и вниманието към всеки детайл на задачите са само част от уменията, които ще развиваме в този курс.